Jojkas kennel

Följ mig på facebook Kattis Holm Åström

sommaren 2014

Nu drar vi ihop allt som hänt i ett klipp. I påskas var vi på resa 3 dagar i Skåne och i juli hade vi 3 dagars semester i Jämtland och Ångermanland. Välbehövlig avkoppling från ett hektiskt liv just nu. Jag har svårt att hinna med att uppdatera hemsidan för nu bygger vi ridhuset!!!!!  Du kan se bilder av det på firmahemsidan

http://vedmoraridhus.se

10-12 oktober, i flera dagar spreds mängder av flytgödsel ut på grönytorna i Vedmora och skitlukten låg tät över byn i veckor efter det. Sommartorparna ringer till oss och klagar på att våra hästar skiter i sin hage som dom gjort i 14 år, och grannen oroar sig för om någon häst kanske kissar i ridhuset. 
Man upphör aldrig att förvånas. Saken är utredd och klar av Mark-och Miljödomstolen för flera år sedan, men de klagande verkar trotsa domstolsbeslutet. Suck!

9 november 2013

Tiden går. Dax att uppdatera igen, vi har många läsare som är intresserade och följer oss, vi har mellan 700 och 1000 besök per vecka. Några t.o.m skriver ut material från vår hemsida. de tänker nog inte på upphovsrätt och så.
Vill ni låna bilder och material från oss så fråga gärna först.

Inge har varit på 3dagars utbildning, gjort nytt prov som han klarade galant och är nu godkänd och certifierad för tre år till på järnvägsbesiktningen.
Kattis kämpar på med Agriaförsäkringarna och håller platsen bland de fem bästa i landet av flera hundra ombud.
Lexie har gått ur löp och börjar må bättre igen, hästarna och katterna mår prima.
Idag var vi på hästägarträff på Hagmyren och vår kuse där är igång med simträning och jobbar försiktigt upp konditionen nu efter sin skada.

Onsdagen gick oväntat bra! Lantmätarn som kom var lugn och saklig och berättade att det inte blir någon gränsförrättning . Så nu är det lugnt ett tag igen.

måndagen den 30 september

Nu är vi igång. Start idag och schaktar bort matjord inför byggstarten av ridhuset som blir senare i höst.

lördag 21 september

Har idag avnjutit ett suveränt "Afternoon Tea" på Långvinds Kungsgård. Tack Jörgen och Agneta!

14-15 september

Vi hade verkligen en jättetrevlig helg i Stockholm, supermysig kväll med god mat på källaren Stralsund i gamla stan, firade Catrin Baumgarts 50-årsdag, extra kul när hennes kompis Wille Crawford anslöt senare efter hans jobb i Globen/körslaget.
Han bjöd oss på glada snapsvisor fram emot midnatt. Sen bodde vi fint på Sheraton, högst upp med balkong. På söndagen tittade in på en fika hos Catrin i hennes fina lägenhet på Rådmansgatan, inte illa!  Tack också till våra djurvakter Sigrid, Lasse och Norunn som gör det möjligt för oss att ta ledigt ibland. 

september 2013

Mycket har hänt sedan sist, ännu en Italienvistelse har det varit, och allt från skön semester i Skåne, till jobb i Grängsjö och i Skönvik. Torpet Mobacka är nu sålt och har gett oss kapitalet till ridhuset.  Katten Ezter kom nyligen hem fullständigt indränkt i kletig olja. Tack vara att vi snabbt upptäckte det och kunde "sanera" henne så överlevde hon. 

november

Hönsen tillbaka i sin trygga hönsgård, hönshusets nya placering är mer än 4,5 m från tomtgräns, (beslut i kommunen efter klagomål) Räven kan inte ta mer höns för oss nu.Illa nog att vi mistade så många under den tiden vi tvingades flytta bort dom till en provisorisk hönsgård. Synd att höns ska behöva dö i onödan.

23 september

Första dagen i hagen för nya hästen tinkern Multe som vi köpte igår.  Han blev snabbt kompis med Joker och James och grabbarna har haft en bra dag utan bråk.

15-18 september 2012

Palmer utanför hotellet vi bodde på vid Medelhavets strand i Toscana, Italien. Inte helt fel ställe att vinna en resa till. 28 grader varmt och en svag bris från medelhavet. Besök på vingård och i pittoreska små städer i hjärtat av Toscana stog på schemat, nylagad glass och suveräna måltider varje dag.

Bröllopet 1 september 2012

Grattis Björn och Johanna! Nu har ni fått varandra. Så vackert bröllop, hundratalet gäster, vackra tärnor och flotta marsalkar och allt kröntes med utgångsmusiken " Scotland the Brave" som spelades på säckpipa för att visa vårt ursprung.  Härligt att se ett bröllop där äkenskapet ingås av djup och äkta kärlek. Vi tackar er för en oförglömlig lördag.

Limousinen som brudparet åkte i till den hyrda festvåningen där vi serverades en utsökt 4 rätters middag. Vänlig och professionell personal, allt så perfekt välordnat in i detalj, och väldigt trevligt. Tusen tack! Vi önskar er all lycka och ha en underbar smekmånad i USA.

augusti 2012

Nytt besök på samma ställe på Gotland där vi red islandshäst för tre år sedan. I år hade vi toppenväder på semestern och Visby var härligt lugnt och tomt. Nu tillbaka i verkligheten i Vedmora där det regnar. Men lite kul blir det nu med bröllopet som är på gång.

19 augusti

Agria jobb på jakthundsutställningen i Hassela

1 juli

Nu är både blå huset och hönshuset flyttade och byggnadsnämnden har fått rapport om att föreläggandet är verkställt.
Hönsen har tagit flytten riktigt bra och har funnit sig tillrätta i en ny liten hage. Dom ska snart få större yta igen att röra sig på, nu finns det gott om plats för en bra hönsgård.

lördag 30 juni 2012

Yngsta barnbarnet Karolinas dop i Forsa kyrka, med pappa Thomas, mamma Madelene och Karolinas kusin Elin. Både solen och Karolina strålade hela dagen.

mera 25 juni.....

Klartecken för ridhusbygget idag, brevet kom från domstolen.

25 juni 2012

Köpekontraktet påskrivet och klart med nya gården!

Midsommar 2012

Lövruskor från eget skifte pryder bron i år.

7 juni 2012

Strömsholms tävlingarna med Norunn Karlsson & Matilda Persson. Mycket lyckad dag, alla trötta och nöjda när vi kom hem.

22 maj 2012

Mark och miljödomstolen på besök för syn av hästhagen där vi vill bygga ridhuset. Läs mer under "Ridhus"

Cottons har de här fina Exotic ungarna till salu. Kontakta Karin Södersten i Hudik.http://www.cottons.nu

19-20 maj 2012

Helgjobb på Hälsingekattens Internationella utställning i Bollnäs. Träffade massor av mina trevliga försäkringstagare och såg deras fina katter.

8 maj

Blå huset lyfts till sin nya plats, nu återstår bara att flytta dit hönshuset för att uppfylla kravet från grannen och byggnadsnämnden. Hönshuset beräknas hamna en bit nedanför i samma linje med blå huset så det bildas en gedigen vägg till skydd för hästarna när nordanvinden trycker på. Måste bara vänta lite tills ungkycklingarna är trygga nog att klara flytten innan vi river deras miljö. 

Nynäshamn 21 april

Kusin Bengt med Gittan framför nya husbilen. Vi tackar för titten!

20 april 2012

Släktfest och avkoppling på lyxiga Nynäs havsbad. God mat och provsmakning av lokalt tillverkad öl. Mysigt!

16-18 april

Jaktombudskonferens på Grimsö Viltstation

Påsken 2012

Påsken har vi ägnat åt att förbereda flytt av två byggnader som byggnadsnämnden förelagt oss om efter klagomål från grannarna.

mars 2012

Visst blir man glad att få ett sånt här besked! 

Stort Grattis till dig som var en av vinnarna i 2011 års säljtävling Agria smådjur

!

Priset är en resa till Toscana i Italien.

lördag 3:e mars 2012

Bygdetrav på Hagmyren. Här på bilden vår andelshäst.

februari 2012

Lillsemester i Göteborg med heldag på tävlingarna i Scandinavium. På bilden  Rolf Göran Bengtsson.

nyårsafton 2011

Snabb inspektionsresa till Mobacka. Det har klarat sig bra i stormen, all skog står kvar utom en liten smal gran som lutar, halva taket på bron hade blåst ner men annars var det oskadat. Skönt!  Sen snabbt hem till Vedmora och värna om djuren innan kvällens och nattens smällare och fyrverkerier drog igång runtikring oss.

Julafton 2011

Nu har vi betalt vår egen julklapp till oss själva, "Bolinder", brun treåring med delvis norsk stam, det ska bli jättekul med nya killen. Visst är han stilig!

22 december - Inges födelsedag

Ikväll fick vi nyss oväntat besök av den här fina tomtegruppen, som kom och bjöd oss på glögg och pepparkakor.

De gick runt i alla gårdar i byn. Det var för oss helt okända tomtar, och dom var alla mycket trevliga.

Vedmora har som bekant en stor, stor jättefin julgran varje år, och bevisligen finns också tomtarna här.

Förr om åren har vi sett kanske en eller högst två tomtar, i år var de fem stycken. Tomtar brukar trivas i byar där det finns hästar och Vedmora har blivit lite av en hästmetropol.

Vi bugar och tackar för det trevliga besöket, det var mycket uppskattat !

18 november 2011

Plötsligt händer det ..........
Idag kom brev från Länsstyrelsen. Dom har gett oss tillstånd att bygga ridhuset !  Så vi köpte en Trisslott idag, och ja, mycket riktigt - det var vinst på den !  Såklart .

12 november

Nu är ny grund gjuten under huset i Skönvik och golvläggningen är påbörjad.

1 november 2011

Jag upptäckte för ett tag sen att Jokers 2 sista mjölktänder
 (I 3:orna), som skulle ha släppt vid 4,5 år var kvar, nu är han 5 och ett halvt år, så veterinär Björn Swensson fick plocka bort dom i samband med höstens vaccinering. Det gick lugnt och bra både med tandplockning och raspningen.
 

22 oktober 2011

Idag har det varit riktigt varmt, säkert en 15-16 grader och det gick utmärkt att måla ute, så nu är hästarnas nya vindskydd till största delen grundmålat.

söndag 16 oktober

Nu är gjutformen klar till nya grunden på huset i Högbo.
Sen återstår bara resten.... fyllning, gjutning och nya golv i de tre största rummen, ca 60kvm ska byggas upp helt nytt.
Varken lätt eller billigt !

Måndag 10 oktober på IRLAND

En av hästarna utanför Guinness bryggeri i Dublin,  
dit vi var på visning och provsmakning.

1 oktober 2011

I går 23 grader varmt, idag redan 15 grader. helt otroligt !
Fideli gillar nya altanen, ligger gärna och myser i höstsolen.

Vedmora 2:13 1952

Det är alltid intressant att se historiken, vår gård var verkligen stor och väl utbyggd på 50-talet.
Vill du beställa en bild av Din gård så kan vi förmedla kontakt med Johan på fotofirman..

Lättast är om du går in på sidan Flygfotohistoria  och letar fram din gård, följ länken :

http://www.flygfotohistoria.se/

fredag 23 september

Företagarmötet på Hagmyren med andra hästföretagare, länsstyrelsen  och travets representant var som vanligt trevligt, givande och gav nya intressanta kontakter.

21 september

Sista delen i jobbet med att sanera efter hussvampen i Mobacka avklarades med gasolbränningen idag. Nu återstår återfyllnad, gjutning av ny grund under huset och sen är det dax för återuppbyggnad av alla tre rummen. Puh !

helgen 17-18 september

Kurs med Lars Åström, Astrom Reining.
Äntligen blev det av, med den kände westertränaren från George Maschalanis Freestyle Ranch i Tyskland.
6 ekipage på lördagen och 7 st hästar på söndagen fick ta del av Lasses kunskaper och fick hjälp med sin träning.

På bilden är Lasse nyss uppsutten på Jojje, en häst som ägaren Michaela tävlat i Europamästerskapen, så det var inga dåliga hästar vi fick glädjen att se i Vedmora.

tillbaka till verkligheten...

Livet i Vedmora går vidare, med lantmäteriet, länsstyrelsen och  mycket mer, inte en lugn stund, alltid något på gång. 
På bilden kör man bort det sista av skogsdungen som stog bredvid den tänkta platsen för ridhuset. (det mesta togs bort redan i påskhelgen) 
Lantmäteriet har fått backa och nu är vår mark återigen vår mark.Ridhuset - ja vad händer där ?  Ingen som vet. 

mer semester

Hundarna vid havet, skånska kusten, vid Kullens fyrinnan vi for vidare till Jaktmässan på Bosjökloster

semestervecka i augusti

"Grodan" på semester, hittade den här i Falsterbo, dit vi kom efter att ha övernattat först vid Strömsholm och sedan via Ullared till Skåne. Sen vidare till Kvidinge och goda vänner x 3 som vi hälsade på. Tack Lilian & Leif, Petra & Micke,Erna & Conny för gästfrihet och trevligt sällskap. 

Mobacka augusti

   Dräneringsarbetet påbörjades vid torpet och hängrännorna blev uppsatta innan veckan avslutades

Juli 2011

Jokers mamma, Stoet Something Easy, med sin ryttare/ägare är en månad på träningsläger hos Sigrid Bergåkra i Järvsö, så vi passade på att hälsa på dom. Dom ska tävla LA dressyr i Bollnäs.

söndag 26 juni

Andys kompis Hugh Ramsey kom tvåa i körklassen med sitt fyrspann, han vann klassen med 6-spannet och blev totalt tvåa med 6-spannet i Best in Show. Jättekul !
Elaine var med som groom. Tänk att det i höst blir tjugo år sedan jag först var hem till dom på Millisle Farm.
Vad tiden går.

lördag 25 juni

Möte med andra ur vår släkt Dickson, klanen Keith, och Steve tog oss med till bl.a Glencoe och Fort Augustus vid Loch Ness. Thank you very much Steve, it was a wonderful day !l

midsommarafton 2011

Äntligen, semester i Skottland. Skönt att komma ifrån Vedmora några dagar. Tack Eva för all hjälp !

Nytt återseende av Goeff Billington som tävlade på Royal Highland Show, och för hans som James gick det riktigt bra, 9:a totalt i Young Riders finalen.

söndag 19 juni

Härliga sommarbete !
Efter en lång vår har våra grabbar fått den här fina hagen att avnjuta sommarens goda bete i.

tisdag 7 juni

Först idag kom karta och handlingar från lantmäteriet. Helt fel ritat. Engman uppmanar oss att överklaga både gräns och kostnader.
Hela syftet med utstakningen var att grannen mitt emot vill stoppa ridhus, stänga infartsvägen och på så sätt stänga all verksamhet på ridanläggningen för utomstående hästägare.
(Och dom som säljer så mycket hö till hästägare ! ! !)
Vilka människor det finns ! !

söndag 5 juni

Shetlandsklubben höll sina officiella tävlingar här på Vedmora Ridbana. Sammanlagt 9 ponnyer deltog.
Själva var vi mest på torpet hela långhelgen och jobbade stenhårt.

måndag 23 maj

Ridlektion för Åsa. Joker och James gick på samma lektion, innan det red Ida och Saga, sen Lottie, och efter oss red Gisela. Lagom väder, 15 grader varmet och lite blåst gjorde att det var myggfritt.Det var Jokers andra lektion och han gick riktigt bra.
Åsa rider och undervisar upp till Svår Dressyr. Grand Prix.
Vill du också rida privatlektion för Åsa, kontakta henne

via hemsida
http://www.enqvistsfoder.seeller på  Mobil: 070-962 86 19

lördag 21 maj

Jag hade ordnat hundägar/uppfödarträff med veterinärföreläsning, i samarbete med kennelklubben, Djuröga ( Årets Hundvän 2010 ) och studiefrämjandet. Mycket intressant föreläsning som många fler borde ha fått lyssna till. Tack Eva för en jättefin insats !
för kontakt med Djuröga gå in på   http://www.hertas.se

torsdag 19 maj

Nu har dom nog skitit i det blå skåpet !
Garnnens krav på ny lantmäteriförättning hotar att andra i byn kan drabbas av kostnader.

helgen 14-15 maj

Helgen började med Vedmora-dan, när vi i byn hjälptes åt nere vid stugbyn vid Ångersjön.  Vi röjde undan ris, krattade och gjorde fint. 
Sen hem och byggde hoppbana och så hade EHS hopptävling här på söndagen. Yngsta deltagaren var dryga två år, hon leddes runt på en shetlandsponny. Det ska börjas i tid ! Sammanlagt var här 8 hästar som tävlade om fina prisrosetter. Högsta klassen vanns av Norunn Karlsson från Boda, god tvåa var Erica Persson från Njutånger.Grattis till er, och stort tack till alla funktionärer som hjälpte till

11 maj

Ägaren  på grannfastigheten Vedmora 6:1 har begärt en lantmäteriförättning.  Vi har genom delgivning blivit kallade.  Syfte ??                                                 
 
ps. hästen som stallades upp mittemot hos, den har nu åkt härifrån igen.

Ny häst i Vedmora ? !

Igår flyttade det in en stilig ridhäst på gården mittemot oss.
Tyvärr har den stackarn inte fått någon hage att vara ute i. 

Onsdag 4 maj 2011

På kvällen höll jag i en jakthundsägareträff  vid Bollnäs folkhögskola med föreläsning om jakthundens fysiologi och träning. En riktigt bra kväll. 

valborgsmässoafton

Norunn red Pikant och kom hit med sina kompisar Maria och Matilda från Bäckmora. Dom hade spänt russet Skogsdalas Bella för vagn och körde hit, med rullstolen stående på vagnen. Sen lånade dom ridbanan och lät hästarna träna löshoppning innan dom selade på och gav sig iväg vidare mot Boda.  Vilka härliga ungdomar !

Påsken 2011

Påsken bjöd på ett helt underbart sommarväder med temperaturer över 20 grader. Helt otroligt att det gick att måla utvändigt så tidigt. Kanonbra att få komma igång med torpet redan nu.
Tibasten blommade och rabarbern har kommit upp, bilder under rubriken Mobacka
/ Skönvik.

Påskafton 23 april

Brudparet från Boda Bruk .
Vi fick bevittna vigseln i Enångers gamla kyrka.
Strålande sommarsol. Så otroligt vackert brudpar.
Grattis till er båda !

20 april 2011

Patriks födelsedag.  Vi flaggar för hans minne och vi flaggar för att byggnadsnämnden nu gett klart med bygglov för ridhuset !

18 april

Kattsamariten i Hudiksvall mailade över bilder på den lilla röda katten som hittades uttorkad och övergiven i Vedmora i juni 2009. Han heter Charlie nu och har fått ett nytt hem hos goda människor i Ljusdal

onsdag 13 april

Nu är ridbanan riktigt mjuk och fin och duger att galoppera på. Joker tog chansen att få sträcka på benen ordentligt.

Måndagen 11 april

4 hästar kom under kvällen på ridträning för Åsa.
Här ser vi Saga med sin ponny Dunder.

8 april 2011

Är det våren som är här ?
Nu har tranorna kommit till sin sjö härute på åkrarna.
Kul att se dom, dom är tre stycken i år. Nu väntar vi bara på svanarna som också brukar guppa på "sjön" här utanför.

Måndagen 28 mars

Länge sen vi skrev, nu har det varit mycket, flera årsmöten, kurser, jaktträff på Boda (utanför Norrköping), Inge haft beredskap och vi har kört byavakt. Som synes på bilden är ridbanan obrukbar, isig och frusen så alla hästaktiviteter här ligger nere. Det går inte ens att ta ut våra hästar på vägarna eftersom timmerbilarna nu även kör på helgerna.
Bara att avvakta att det tinar upp.

Måndagsträningen 21 februari

Dom senaste veckornas kyla har gjort att ridläraren fått krypa in i yllefiltar och hästtäcken för att hålla värmen. den här kvällen var det 15 grader kallt.   Nu ser vi snart en ljusning när mars månad kommer , hoppas på mildare väder då.

14 februari 2011

Alla hjärtans dag !

Två av våra "hjärtan", Joker och James
i sin nyskottad hästhage.
Inge jobbade hela helgen med skottning av alla ytor på gården.
Nu har det trillat ner c.a  3,3 meter snö hittills i vinter.

2011 - 01 - 03


Bara under december kom metervis med snö. Nu har vi skottat snö på mark och från tak i många långa dagar både hemma och på torpet, och idag blev det ridbanans tur, så nu går det återigen att rida här.

Jul helgen 24 -26 december

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !

MERRY CHRISTMAS AND A HAPPY NEW YEAR !

söndag 5 december

Idag har Inge skottat ridbanan och vändplan, så nu är det fritt fram att komma hit och rida igen.Vi har nog fått ca 40 cm snö hitttills i vinter.

onsdag 17 november

Igår, hastigt beordrad resa till Stockholm för datorbyte, och nu fungerar jobbet igen.
Onsdag kväll longering av Joker med sadel och chambon. Har var först skvatt galen och såg spöken överallt utanför den upplysta ridbanan. Lugnade ner sig och kunde sen skritta fint ut mot staketet
.   

djur och natur 3 november

Hubertusdagen - förr red vi jakt den här dagen, då när jag hade min häst Patrik.
Idag - en vacker november morgon, i dimman som lättar ser jag våra 2 hästar och 5 älgar, men så snart dimman lättat gick älgarna upp i skogen. Igår såg jag 4 rådjur och en räv.
Så fint att få se alla djuren, är verkligen tacksam över att vi bor i en vargfri zon, annars skulle dessa naturupplevelser inte var möjliga.

27 oktober

Fy för rovdjur !
Nu har en av våra nya unghönor fallit offer för duvhöken. Inte mycket kvar när vi fann den i hönsgården. Herta jagade iväg fågeln men kom förstås inte ikapp den. Resten av hönsflocken var skärrade och ingen vågade gå ut.

Vackra höstfärger

Nu har älgjaktsveckan startat och säkraste platsen för hästarna är i hagen eller på ridbanan.

26 september 2010

Grinden på plats !
Den fina grinden som vi redan i maj månad köpte av Olle Olsson har nu blivit målad och upphängd.

lördag 25 / 9

Redan idag firade vi Madeleine inför hennes  25-årsdag genom att hälsa på i Grängesberg.
Madde visade vilka  fina konster Cookie har lärt sig.

Äntligen klart ! !

Nu äntligen har vi någorlunda klart i nya matsalen.
Den blev jättefin.

tisdag 14 september

Det kom ett mail från Maria Lindh i Värmland. Hon skickade fina bilder av sin häst Solfaxi, ett av dom senare fölen jag fött upp. Solfaxi har hunnit bli 19 år nu, tänk vad tiden går.Som synes är han pigg och full av energi.

helgen 11-12 september 2010

Kurs ( igen) här med Ronny Åman från Djurtorp. 20 träningspass fördelat över två dagar med ett tiotal deltagande hästar varje dag. Clinicen var en mycket uppskattad repris på förra årets kurs. Nöjda deltagare och åskådare fick fördjupa sina kunskaper om hästar och ridning.
På bilden rider Ronny på Sjödins arab Zhiam.

5 september

Besökte Strömsholm tillsammans med Föreningen Beridna Högvakten. Strålande väder och fina visningar av stallar, slottet och högvaktens hästar. Vi var nästan 300 st som träffades och njöt av dagen och den goda maten..

KM Dressyr på vår ridbana

Bild från prisutdelningen, tagen av Erica Persson.

Bygget som avslutades förra veckan visade sig vara felbyggt - kalla det fusk - slarv - eller-  okunskap ? Byggfirman har gjort det enkelt för sig och satt en plåt fel mot gamla husväggen ( utanpå panelen ! )  och det har lett till att regnvatten runnit in i väggen vid den nya utbyggnaden. Puh ! Inte kul ! Så nu dröjer det ännu längre innan vi kan ta rummet i bruk. Fy vad less man blir. Trodde nog att en så etablerad byggfirma kunde sina saker bättre. Idag har dom varit här med en konsult som kan det här och han har sagt hur dom ska göra,  så nu har dom rivit en del av väggen och så står en fläkt där för att torka upp.