Vi har ridbana från Paddex
Se ridhusets hemsida för aktiviteter
Tänk alltid på säkerheten när du kommer hit med häst.
Det går mycket tung trafik förbi gården och bara någon enstaka lastbil kör lugnt, många kör tyvärr väldigt fort genom byn. Även om det genom vägtrafiklagstiftningen alltid är bilföraren som blir den "skyldige" vid en olycka med häst så är det ju hästägaren som drabbas om hästen skadas eller dör.
Du ska alltid se till att du och din häst har en bra försäkring.


verksamheten sker på Vedmora Ridhus
se vår hemsida 

http://www.vedmoraridhus.se

Norunn från Boda med sin häst Pikant Sund
Byggnation
Det var mycket förarbete innan vi kunde anlägga ridbanan. Först var Jörgen Blomberg här och schaktade bort det översta lagret jord, marken jämnades till och sen fick vi bygga upp en platå för att få en jämn yta.
 Vi var väldigt noga och använde avvägningsinstrument. Under arbetets gång hade vi bra stöd från Mikael Winberg på Merox som gav oss tips på hur vi skulle bygga. Det är viktigt att ha en bra leverantör av ridbana, och det känner vi att vi haft i Paddex. När vi byggde banan var det den nordligaste banan i landet !  Vi beställde hem 15 lass med ett fint material till platån, men innan det var klart hade det gått åt 33 lass !
Tur att det var nära med frakten ! Morgan körde i skytteltrafik med sin lastbil. Vi köpte av Westbergs i grannbyn Tosätter. Allt planerades ut av Sättlins Gräv. Gert Sättlin är verkligen skicklig att hantera sin grävmaskin, det är ett nöje att se honom i arbete.
Själva ridbanelagret Paddex är sedan inköpt av Merox i Oxelösund.
Det behövdes 7 lastbilar med släp för att uppnå 15 cm tjocklek. ( Vår bana är 22 x 40 meter )  I motsats till första materialet så blev det här en stor fraktkostnad pga det långa avståndet. Ändå fick vi väldigt bra pris av Hudiksvalls Entreprenad, så dom kan vi varmt rekommendera om du behöver ha något transporterat. 
Vi hade från början köpt hem en duk att lägga under Paddex, men fick sen höra att det inte behövdes, så då fick vi lämna tillbaka den, och dom pengarna använde vi istället till ett tjusigt staket runt banan. Detta inhandlades på Bole i Hudiksvall. Det är tryckimpregnerat och krävde många lager med grundfärg och sedan flera strykningar med ytfärg, så det är åtskilliga meter jag har målat ! Med det blev snyggt !
Vi måste ju även ha belysning till banan och hittade 6 st riktiga gatubelysningar på "Blocket". Vilken syn när vi körde hem dom på släpvagn efter bilen ( dom är 6 meter långa ) och hämtades ända uppe i Brännås, så det tog oss en hel dag att få hem dom, men det var det värt ! Här fick vi sen hjälp av grannen Rune Olsson att med traktorn lyfta dom på plats, och Urban Olsson kopplade in det elektriska. Tur att man har snälla grannar. Tack till alla som hjälpt oss !
Vi har nu också köpt in en arbetarbarack som förråd, den kan vi använda sommartid vid kurser och utbildningar och man kan hålla teori där, och upp till 12 deltagare kan sitta och äta lunch i baracken. Vid tävling är baracken sekretariat och med fönster ut mot banan kan den även användas till domaren.  

Du som kommer hit och rider, tänk på att all i och urlastning av hästar i hästttransport ska göras nere på vändplan på vår gård.  Ny infart öster om gården ( innan du kommer fram till gården svänger du ner höger ) 
Gå sen med hästen mellan vårt hus och ridbanan så att du inte är uppe på stora vägen nånting.
Ingen får under några som helst omständigheter parkera på motsatta sidan av vägen på grannens mark !
Vg respektera detta !
   Tack !
Kommer du med bil parkerar du som vanligt uppe vid vår bostad.
Ska det här kunna bli en ridbana ??
Så här fin blev den !
Vi planterade fina buskar (ölandstok)på kortsidan, som Granngården i Söderhamn sponsrade till en del, och sommaren 2007 köpte vi till ca 20 st ölandstokar från en privatperson och planterade utefter bortre långsidan men nästan alla dog tyvärr.
 Så nu står vi in för problemet att byta ut dom.
Bilden användes av Bole som hade den på första sidan på sin katalog !
Invigning 11 september - Hopptävling
I september 2005 hade vi officiell invigning med hopptävling på banan.
Strålande sol och 19 ekipage kom till start.
Dom skrev en liten artikel i ATL om att jag fått min ridbana i 50-årspresent, och Hälsingebygden skrev en stor artikel om både ridbanan och hopptävlingen..
Vi har lite hindermaterial för dig som kommer hit och vill träna hoppning
Fördel med 22 x 40 meter
Att vi valde 22 meter istället för traditionella 20 gör att banan känns väldigt rymlig, och när man bygger hoppbana går det bra att sätta hinder även på kortsida och på medellinjen..
En underbart vacker dag
Ridbanan är öppen för alla som vill rida här
En av lektionstimmarna för Åsa, här med ryttare från Njutånger
Vacker ridbana
Ett fint gryningsljus med novemberdimma över ridbanan
div. aktiviteter
Många glada ryttare fick dela på många priser vid hopptävling.