Följ mig på facebook Kattis Holm Åström
sommaren 2014
Nu drar vi ihop allt som hänt i ett klipp. I påskas var vi på resa 3 dagar i Skåne och i juli hade vi 3 dagars semester i Jämtland och Ångermanland. Välbehövlig avkoppling från ett hektiskt liv just nu. Jag har svårt att hinna med att uppdatera hemsidan för nu bygger vi ridhuset!!!!!  Du kan se bilder av det på firmahemsidan

http://vedmoraridhus.se
10-12 oktober, i flera dagar spreds mängder av flytgödsel ut på grönytorna i Vedmora och skitlukten låg tät över byn i veckor efter det. Sommartorparna ringer till oss och klagar på att våra hästar skiter i sin hage som dom gjort i 14 år, och grannen oroar sig för om någon häst kanske kissar i ridhuset. 
Man upphör aldrig att förvånas. Saken är utredd och klar av Mark-och Miljödomstolen för flera år sedan, men de klagande verkar trotsa domstolsbeslutet. Suck! 
9 november 2013
Tiden går. Dax att uppdatera igen, vi har många läsare som är intresserade och följer oss, vi har mellan 700 och 1000 besök per vecka. Några t.o.m skriver ut material från vår hemsida. de tänker nog inte på upphovsrätt och så.
Vill ni låna bilder och material från oss så fråga gärna först.

Inge har varit på 3dagars utbildning, gjort nytt prov som han klarade galant och är nu godkänd och certifierad för tre år till på järnvägsbesiktningen.
Kattis kämpar på med Agriaförsäkringarna och håller platsen bland de fem bästa i landet av flera hundra ombud.
Lexie har gått ur löp och börjar må bättre igen, hästarna och katterna mår prima.
Idag var vi på hästägarträff på Hagmyren och vår kuse där är igång med simträning och jobbar försiktigt upp konditionen nu efter sin skada.

Onsdagen gick oväntat bra! Lantmätarn som kom var lugn och saklig och berättade att det inte blir någon gränsförrättning . Så nu är det lugnt ett tag igen.

måndagen den 30 september
Nu är vi igång. Start idag och schaktar bort matjord inför byggstarten av ridhuset som blir senare i höst.
lördag 21 september
Har idag avnjutit ett suveränt "Afternoon Tea" på Långvinds Kungsgård. Tack Jörgen och Agneta!
14-15 september
Vi hade verkligen en jättetrevlig helg i Stockholm, supermysig kväll med god mat på källaren Stralsund i gamla stan, firade Catrin Baumgarts 50-årsdag, extra kul när hennes kompis Wille Crawford anslöt senare efter hans jobb i Globen/körslaget.
Han bjöd oss på glada snapsvisor fram emot midnatt. Sen bodde vi fint på Sheraton, högst upp med balkong. På söndagen tittade in på en fika hos Catrin i hennes fina lägenhet på Rådmansgatan, inte illa!  Tack också till våra djurvakter Sigrid, Lasse och Norunn som gör det möjligt för oss att ta ledigt ibland. 
september 2013

Mycket har hänt sedan sist, ännu en Italienvistelse har det varit, och allt från skön semester i Skåne, till jobb i Grängsjö och i Skönvik. Torpet Mobacka är nu sålt och har gett oss kapitalet till ridhuset.  Katten Ezter kom nyligen hem fullständigt indränkt i kletig olja. Tack vara att vi snabbt upptäckte det och kunde "sanera" henne så överlevde hon. 

november
Hönsen tillbaka i sin trygga hönsgård, hönshusets nya placering är mer än 4,5 m från tomtgräns, (beslut i kommunen efter klagomål) Räven kan inte ta mer höns för oss nu.Illa nog att vi mistade så många under den tiden vi tvingades flytta bort dom till en provisorisk hönsgård. Synd att höns ska behöva dö i onödan.
23 september
Första dagen i hagen för nya hästen tinkern Multe som vi köpte igår.  Han blev snabbt kompis med Joker och James och grabbarna har haft en bra dag utan bråk.
15-18 september 2012
Palmer utanför hotellet vi bodde på vid Medelhavets strand i Toscana, Italien. Inte helt fel ställe att vinna en resa till. 28 grader varmt och en svag bris från medelhavet. Besök på vingård och i pittoreska små städer i hjärtat av Toscana stog på schemat, nylagad glass och suveräna måltider varje dag.
Bröllopet 1 september 2012
Grattis Björn och Johanna! Nu har ni fått varandra. Så vackert bröllop, hundratalet gäster, vackra tärnor och flotta marsalkar och allt kröntes med utgångsmusiken " Scotland the Brave" som spelades på säckpipa för att visa vårt ursprung.  Härligt att se ett bröllop där äkenskapet ingås av djup och äkta kärlek. Vi tackar er för en oförglömlig lördag.
Limousinen som brudparet åkte i till den hyrda festvåningen där vi serverades en utsökt 4 rätters middag. Vänlig och professionell personal, allt så perfekt välordnat in i detalj, och väldigt trevligt. Tusen tack! Vi önskar er all lycka och ha en underbar smekmånad i USA.
augusti 2012
Nytt besök på samma ställe på Gotland där vi red islandshäst för tre år sedan. I år hade vi toppenväder på semestern och Visby var härligt lugnt och tomt. Nu tillbaka i verkligheten i Vedmora där det regnar. Men lite kul blir det nu med bröllopet som är på gång.  
19 augusti
Agria jobb på jakthundsutställningen i Hassela
1 juli
Nu är både blå huset och hönshuset flyttade och byggnadsnämnden har fått rapport om att föreläggandet är verkställt.
Hönsen har tagit flytten riktigt bra och har funnit sig tillrätta i en ny liten hage. Dom ska snart få större yta igen att röra sig på, nu finns det gott om plats för en bra hönsgård.
lördag 30 juni 2012
Yngsta barnbarnet Karolinas dop i Forsa kyrka, med pappa Thomas, mamma Madelene och Karolinas kusin Elin. Både solen och Karolina strålade hela dagen.
mera 25 juni.....
Klartecken för ridhusbygget idag, brevet kom från domstolen.
25 juni 2012
Köpekontraktet påskrivet och klart med nya gården!
Midsommar 2012
Lövruskor från eget skifte pryder bron i år. 
7 juni 2012
Strömsholms tävlingarna med Norunn Karlsson & Matilda Persson. Mycket lyckad dag, alla trötta och nöjda när vi kom hem.
22 maj 2012
Mark och miljödomstolen på besök för syn av hästhagen där vi vill bygga ridhuset. Läs mer under "Ridhus"
Cottons har de här fina Exotic ungarna till salu. Kontakta Karin Södersten i Hudik. http://www.cottons.nu
19-20 maj 2012
Helgjobb på Hälsingekattens Internationella utställning i Bollnäs. Träffade massor av mina trevliga försäkringstagare och såg deras fina katter.
8 maj
Blå huset lyfts till sin nya plats, nu återstår bara att flytta dit hönshuset för att uppfylla kravet från grannen och byggnadsnämnden. Hönshuset beräknas hamna en bit nedanför i samma linje med blå huset så det bildas en gedigen vägg till skydd för hästarna när nordanvinden trycker på. Måste bara vänta lite tills ungkycklingarna är trygga nog att klara flytten innan vi river deras miljö. 
Nynäshamn 21 april
Kusin Bengt med Gittan framför nya husbilen. Vi tackar för titten!
20 april 2012
Släktfest och avkoppling på lyxiga Nynäs havsbad. God mat och provsmakning av lokalt tillverkad öl. Mysigt!
16-18 april
Jaktombudskonferens på Grimsö Viltstation
Påsken 2012
Påsken har vi ägnat åt att förbereda flytt av två byggnader som byggnadsnämnden förelagt oss om efter klagomål från grannarna.
mars 2012

Visst blir man glad att få ett sånt här besked! 

Stort Grattis till dig som var en av vinnarna i 2011 års säljtävling Agria smådjur!
Priset är en resa till Toscana i Italien.
   

lördag 3:e mars 2012
Bygdetrav på Hagmyren. Här på bilden vår andelshäst.
februari 2012
Lillsemester i Göteborg med heldag på tävlingarna i Scandinavium. På bilden  Rolf Göran Bengtsson.
nyårsafton 2011
Snabb inspektionsresa till Mobacka. Det har klarat sig bra i stormen, all skog står kvar utom en liten smal gran som lutar, halva taket på bron hade blåst ner men annars var det oskadat. Skönt!  Sen snabbt hem till Vedmora och värna om djuren innan kvällens och nattens smällare och fyrverkerier drog igång runtikring oss.  
Julafton 2011
Nu har vi betalt vår egen julklapp till oss själva, "Bolinder", brun treåring med delvis norsk stam, det ska bli jättekul med nya killen. Visst är han stilig!
22 december - Inges födelsedag
 
Ikväll fick vi nyss oväntat besök av den här fina tomtegruppen, som kom och bjöd oss på glögg och pepparkakor.
De gick runt i alla gårdar i byn. Det var för oss helt okända tomtar, och dom var alla mycket trevliga.
 
Vedmora har som bekant en stor, stor jättefin julgran varje år, och bevisligen finns också tomtarna här.
Förr om åren har vi sett kanske en eller högst två tomtar, i år var de fem stycken. Tomtar brukar trivas i byar där det finns hästar och Vedmora har blivit lite av en hästmetropol.
 
Vi bugar och tackar för det trevliga besöket, det var mycket uppskattat !
18 november 2011
Plötsligt händer det ..........
Idag kom brev från Länsstyrelsen. Dom har gett oss tillstånd att bygga ridhuset !  Så vi köpte en Trisslott idag, och ja, mycket riktigt - det var vinst på den !  Såklart .
12 november
Nu är ny grund gjuten under huset i Skönvik och golvläggningen är påbörjad.
1 november 2011
Jag upptäckte för ett tag sen att Jokers 2 sista mjölktänder
 (I 3:orna), som skulle ha släppt vid 4,5 år var kvar, nu är han 5 och ett halvt år, så veterinär Björn Swensson fick plocka bort dom i samband med höstens vaccinering. Det gick lugnt och bra både med tandplockning och raspningen.
 
22 oktober 2011
Idag har det varit riktigt varmt, säkert en 15-16 grader och det gick utmärkt att måla ute, så nu är hästarnas nya vindskydd till största delen grundmålat. 
söndag 16 oktober
Nu är gjutformen klar till nya grunden på huset i Högbo.
Sen återstår bara resten.... fyllning, gjutning och nya golv i de tre största rummen, ca 60kvm ska byggas upp helt nytt.
Varken lätt eller billigt !
Måndag 10 oktober på IRLAND
En av hästarna utanför Guinness bryggeri i Dublin,  
dit vi var på visning och provsmakning.
1 oktober 2011
I går 23 grader varmt, idag redan 15 grader. helt otroligt !
Fideli gillar nya altanen, ligger gärna och myser i höstsolen.
Vedmora 2:13 1952
Det är alltid intressant att se historiken, vår gård var verkligen stor och väl utbyggd på 50-talet.
Vill du beställa en bild av Din gård så kan vi förmedla kontakt med Johan på fotofirman..

Lättast är om du går in på sidan Flygfotohistoria  och letar fram din gård, följ länken :

http://www.flygfotohistoria.se/
fredag 23 september
Företagarmötet på Hagmyren med andra hästföretagare, länsstyrelsen  och travets representant var som vanligt trevligt, givande och gav nya intressanta kontakter.
21 september
Sista delen i jobbet med att sanera efter hussvampen i Mobacka avklarades med gasolbränningen idag. Nu återstår återfyllnad, gjutning av ny grund under huset och sen är det dax för återuppbyggnad av alla tre rummen. Puh !  
helgen 17-18 september
Kurs med Lars Åström, Astrom Reining.
Äntligen blev det av, med den kände westertränaren från George Maschalanis Freestyle Ranch i Tyskland.
6 ekipage på lördagen och 7 st hästar på söndagen fick ta del av Lasses kunskaper och fick hjälp med sin träning.
 
På bilden är Lasse nyss uppsutten på Jojje, en häst som ägaren Michaela tävlat i Europamästerskapen, så det var inga dåliga hästar vi fick glädjen att se i Vedmora.
tillbaka till verkligheten...
Livet i Vedmora går vidare, med lantmäteriet, länsstyrelsen och  mycket mer, inte en lugn stund, alltid något på gång. 
På bilden kör man bort det sista av skogsdungen som stog bredvid den tänkta platsen för ridhuset. (det mesta togs bort redan i påskhelgen) 
Lantmäteriet har fått backa och nu är vår mark återigen vår mark.Ridhuset - ja vad händer där ?  Ingen som vet. 
mer semester
Hundarna vid havet, skånska kusten, vid Kullens fyr innan vi for vidare till Jaktmässan på Bosjökloster
semestervecka i augusti
"Grodan" på semester, hittade den här i Falsterbo, dit vi kom efter att ha övernattat först vid Strömsholm och sedan via Ullared till Skåne. Sen vidare till Kvidinge och goda vänner x 3 som vi hälsade på. Tack Lilian & Leif, Petra & Micke,Erna & Conny för gästfrihet och trevligt sällskap. 
Mobacka augusti
   Dräneringsarbetet påbörjades vid torpet och hängrännorna blev uppsatta innan veckan avslutades 
Juli 2011
Jokers mamma, Stoet Something Easy, med sin ryttare/ägare är en månad på träningsläger hos Sigrid Bergåkra i Järvsö, så vi passade på att hälsa på dom. Dom ska tävla LA dressyr i Bollnäs.
söndag 26 juni
Andys kompis Hugh Ramsey kom tvåa i körklassen med sitt fyrspann, han vann klassen med 6-spannet och blev totalt tvåa med 6-spannet i Best in Show. Jättekul !
Elaine var med som groom. Tänk att det i höst blir tjugo år sedan jag först var hem till dom på Millisle Farm.
Vad tiden går.
lördag 25 juni
Möte med andra ur vår släkt Dickson, klanen Keith, och Steve tog oss med till bl.a Glencoe och Fort Augustus vid Loch Ness. Thank you very much Steve, it was a wonderful day !l
midsommarafton 2011
Äntligen, semester i Skottland. Skönt att komma ifrån Vedmora några dagar. Tack Eva för all hjälp !

Nytt återseende av Goeff Billington som tävlade på Royal Highland Show, och för hans som James gick det riktigt bra, 9:a totalt i Young Riders finalen.
söndag 19 juni
Härliga sommarbete !
Efter en lång vår har våra grabbar fått den här fina hagen att avnjuta sommarens goda bete i.
tisdag 7 juni
Först idag kom karta och handlingar från lantmäteriet. Helt fel ritat. Engman uppmanar oss att överklaga både gräns och kostnader.
Hela syftet med utstakningen var att grannen mitt emot vill stoppa ridhus, stänga infartsvägen och på så sätt stänga all verksamhet på ridanläggningen för utomstående hästägare.
(Och dom som säljer så mycket hö till hästägare ! ! !)
Vilka människor det finns ! !
söndag 5 juni
Shetlandsklubben höll sina officiella tävlingar här på Vedmora Ridbana. Sammanlagt 9 ponnyer deltog.
Själva var vi mest på torpet hela långhelgen och jobbade stenhårt.
måndag 23 maj
Ridlektion för Åsa. Joker och James gick på samma lektion, innan det red Ida och Saga, sen Lottie, och efter oss red Gisela. Lagom väder, 15 grader varmet och lite blåst gjorde att det var myggfritt. Det var Jokers andra lektion och han gick riktigt bra.
Åsa rider och undervisar upp till Svår Dressyr. Grand Prix.
Vill du också rida privatlektion för Åsa, kontakta henne
 
via hemsida
http://www.enqvistsfoder.se   eller på  Mobil: 070-962 86 19
lördag 21 maj
Jag hade ordnat hundägar/uppfödarträff med veterinärföreläsning, i samarbete med kennelklubben, Djuröga ( Årets Hundvän 2010 ) och studiefrämjandet. Mycket intressant föreläsning som många fler borde ha fått lyssna till. Tack Eva för en jättefin insats !
för kontakt med Djuröga gå in på   http://www.hertas.se

torsdag 19 maj
Nu har dom nog skitit i det blå skåpet !
Garnnens krav på ny lantmäteriförättning hotar att andra i byn kan drabbas av kostnader. 
helgen 14-15 maj
Helgen började med Vedmora-dan, när vi i byn hjälptes åt nere vid stugbyn vid Ångersjön.  Vi röjde undan ris, krattade och gjorde fint. 
Sen hem och byggde hoppbana och så hade EHS hopptävling här på söndagen. Yngsta deltagaren var dryga två år, hon leddes runt på en shetlandsponny. Det ska börjas i tid ! Sammanlagt var här 8 hästar som tävlade om fina prisrosetter. Högsta klassen vanns av Norunn Karlsson från Boda, god tvåa var Erica Persson från Njutånger.Grattis till er, och stort tack till alla funktionärer som hjälpte till
11 maj
Ägaren  på grannfastigheten Vedmora 6:1 har begärt en lantmäteriförättning.  Vi har genom delgivning blivit kallade.  Syfte ??                                                 
 
 ps. hästen som stallades upp mittemot hos, den har nu åkt härifrån igen.
Ny häst i Vedmora ? !
Igår flyttade det in en stilig ridhäst på gården mittemot oss.
Tyvärr har den stackarn inte fått någon hage att vara ute i. 
Onsdag 4 maj 2011
På kvällen höll jag i en jakthundsägareträff  vid Bollnäs folkhögskola med föreläsning om jakthundens fysiologi och träning. En riktigt bra kväll. 
valborgsmässoafton
Norunn red Pikant och kom hit med sina kompisar Maria och Matilda från Bäckmora. Dom hade spänt russet Skogsdalas Bella för vagn och körde hit, med rullstolen stående på vagnen. Sen lånade dom ridbanan och lät hästarna träna löshoppning innan dom selade på och gav sig iväg vidare mot Boda.  Vilka härliga ungdomar !
Påsken 2011
Påsken bjöd på ett helt underbart sommarväder med temperaturer över 20 grader. Helt otroligt att det gick att måla utvändigt så tidigt. Kanonbra att få komma igång med torpet redan nu.
Tibasten blommade och rabarbern har kommit upp, bilder under rubriken Mobacka
/ Skönvik.
Påskafton 23 april
Brudparet från Boda Bruk .
Vi fick bevittna vigseln i Enångers gamla kyrka.
Strålande sommarsol. Så otroligt vackert brudpar.
Grattis till er båda !
 
20 april 2011
Patriks födelsedag.  Vi flaggar för hans minne och vi flaggar för att byggnadsnämnden nu gett klart med bygglov för ridhuset !
18 april
Kattsamariten i Hudiksvall mailade över bilder på den lilla röda katten som hittades uttorkad och övergiven i Vedmora i juni 2009. Han heter Charlie nu och har fått ett nytt hem hos goda människor i Ljusdal
onsdag 13 april
Nu är ridbanan riktigt mjuk och fin och duger att galoppera på. Joker tog chansen att få sträcka på benen ordentligt.
Måndagen 11 april
4 hästar kom under kvällen på ridträning för Åsa.
Här ser vi Saga med sin ponny Dunder.
8 april 2011
Är det våren som är här ?
Nu har tranorna kommit till sin sjö härute på åkrarna.
Kul att se dom, dom är tre stycken i år. Nu väntar vi bara på svanarna som också brukar guppa på "sjön" här utanför.
Måndagen 28 mars
Länge sen vi skrev, nu har det varit mycket, flera årsmöten, kurser, jaktträff på Boda (utanför Norrköping), Inge haft beredskap och vi har kört byavakt. Som synes på bilden är ridbanan obrukbar, isig och frusen så alla hästaktiviteter här ligger nere. Det går inte ens att ta ut våra hästar på vägarna eftersom timmerbilarna nu även kör på helgerna.
Bara att avvakta att det tinar upp.
Måndagsträningen 21 februari
Dom senaste veckornas kyla har gjort att ridläraren fått krypa in i yllefiltar och hästtäcken för att hålla värmen. den här kvällen var det 15 grader kallt.   Nu ser vi snart en ljusning när mars månad kommer , hoppas på mildare väder då.
14 februari 2011
Alla hjärtans dag !

Två av våra "hjärtan", Joker och James
i sin nyskottad hästhage.
Inge jobbade hela helgen med skottning av alla ytor på gården.
Nu har det trillat ner c.a  3,3 meter snö hittills i vinter.
2011 - 01 - 03

Bara under december kom metervis med snö. Nu har vi skottat snö på mark och från tak i många långa dagar både hemma och på torpet, och idag blev det ridbanans tur, så nu går det återigen att rida här.
 
Jul helgen 24 -26 december
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !

MERRY CHRISTMAS AND A HAPPY NEW YEAR !
söndag 5 december
Idag har Inge skottat ridbanan och vändplan, så nu är det fritt fram att komma hit och rida igen.Vi har nog fått ca 40 cm snö hitttills i vinter.
onsdag 17 november
Igår, hastigt beordrad resa till Stockholm för datorbyte, och nu fungerar jobbet igen.
Onsdag kväll longering av Joker med sadel och chambon. Har var först skvatt galen och såg spöken överallt utanför den upplysta ridbanan. Lugnade ner sig och kunde sen skritta fint ut mot staketet
.   
djur och natur 3 november
Hubertusdagen - förr red vi jakt den här dagen, då när jag hade min häst Patrik.
Idag - en vacker november morgon, i dimman som lättar ser jag våra 2 hästar och 5 älgar, men så snart dimman lättat gick älgarna upp i skogen. Igår såg jag 4 rådjur och en räv.
Så fint att få se alla djuren, är verkligen tacksam över att vi bor i en vargfri zon, annars skulle dessa naturupplevelser inte var möjliga.
 
27 oktober
Fy för rovdjur !
Nu har en av våra nya unghönor fallit offer för duvhöken. Inte mycket kvar när vi fann den i hönsgården. Herta jagade iväg fågeln men kom förstås inte ikapp den. Resten av hönsflocken var skärrade och ingen vågade gå ut.
Vackra höstfärger
Nu har älgjaktsveckan startat och säkraste platsen för hästarna är i hagen eller på ridbanan.
26 september 2010
Grinden på plats !
Den fina grinden som vi redan i maj månad köpte av Olle Olsson har nu blivit målad och upphängd.
lördag 25 / 9
Redan idag firade vi Madeleine inför hennes  25-årsdag genom att hälsa på i Grängesberg.
Madde visade vilka  fina konster Cookie har lärt sig.
  
Äntligen klart ! !

Nu äntligen har vi någorlunda klart i nya matsalen.
Den blev jättefin.

tisdag 14 september
Det kom ett mail från Maria Lindh i Värmland. Hon skickade fina bilder av sin häst Solfaxi, ett av dom senare fölen jag fött upp. Solfaxi har hunnit bli 19 år nu, tänk vad tiden går. Som synes är han pigg och full av energi.
helgen 11-12 september 2010
Kurs ( igen) här med Ronny Åman från Djurtorp. 20 träningspass fördelat över två dagar med ett tiotal deltagande hästar varje dag. Clinicen var en mycket uppskattad repris på förra årets kurs. Nöjda deltagare och åskådare fick fördjupa sina kunskaper om hästar och ridning.
På bilden rider Ronny på Sjödins arab Zhiam.
5 september
Besökte Strömsholm tillsammans med Föreningen Beridna Högvakten. Strålande väder och fina visningar av stallar, slottet och högvaktens hästar. Vi var nästan 300 st som träffades och njöt av dagen och den goda maten.. 
KM Dressyr på vår ridbana
Bild från prisutdelningen, tagen av Erica Persson.

Bygget som avslutades förra veckan visade sig vara felbyggt - kalla det fusk - slarv - eller-  okunskap ? Byggfirman har gjort det enkelt för sig och satt en plåt fel mot gamla husväggen ( utanpå panelen ! )  och det har lett till att regnvatten runnit in i väggen vid den nya utbyggnaden. Puh ! Inte kul ! Så nu dröjer det ännu längre innan vi kan ta rummet i bruk. Fy vad less man blir. Trodde nog att en så etablerad byggfirma kunde sina saker bättre. Idag har dom varit här med en konsult som kan det här och han har sagt hur dom ska göra,  så nu har dom rivit en del av väggen och så står en fläkt där för att torka upp.
 
Tur att vi inte hade hunnit sätta upp tapeterna där.
lördag 21 augusti
Enångers Hästsällskap lånade ridbanan för sina tävlingar. Hopptävling med 17 startande barn och ungdomar och på eftermiddagen Klubbmästerskap i dressyr med 9 starter. Riktigt lyckade tävlingar och en hel del publik. Vädret höll sig också på vår sida.  Hudiksvalls Tidning skrev om tävlingen.
Ny infart för hästtransporter
Efter beslutet från trafikverket, för att öka säkerheten vid in-och utfart vid ridbanan är nu en ny väg öppnad. Slutbesiktat och godkänt av driftsingeniören den 19 augusti. All trafik med häst-transporter ska använda den infarten, och inga hästar eller barn ska vistas ute vid vägen.
fredag den 13:e
Inga problem trots datumet ! Red ut Joker ihop med Norunn på James. Nu har jag galopperat ute på Joker på skogväg och det gick riktigt bra. Han är pigg och ligger på men busade inte.
Husbygget börjar äntligen bli klart, nu tar målning och tapetsering över.
söndag 8 augusti 2010
Igår var vi på Ryttarstadion med SM i hoppning på Stockholm equstrian games, idag har jag löshoppat Joker. Han gick riktigt bra, höll galoppen varvet runt och tog om samma kombination flera gånger med bra flyt. Han gillar verkligen att hoppa.
augusti 2010
Joker fungerar riktigt bra nu i ridningen, travar med honom både ute på skogsvägar och på stora volter på ridbanan.
Han tycker det är kul det vi gör, han gillar ridningen, men är ovillig att stå still när jag ska sitta upp. Han gillar INTE att stå bredvid pallen. Det måste vi träna mer på. 
Ute går han gärna i täten, även på okända vägar. Nyfiken men inte rädd. Joker får gå först ibland där gamla James tvekar.   Vilken toppenhäst jag har !
semester
En dags ledighet från jobb,bygge ,målning och allt annat.
Besökte Järvzoo tilsammans med syrrans familj.
Såg en björnunge högt uppe i ett träd.
Lunchade där, sedan hem till verkligheten igen.
Aftonrodnad - vacker natt....
så säger ordspråket, men här i natt kom äntligen regnet efter den här vackra kvällshimlen. Den torra marken får en välbehövlig dusch. Så nu är det lågtryck.
fredag 23 juli 2010
Nu har Joker varit hemma i 6 dagar. Första ridturen jag red här var i sällskap med Emma Mossberg på Castillo och Johan på James.
Emma mellanlandade här efter tävlingarna i Sundsvall och Castillo bodde några dagar hos oss.
Nästa tur två dagar senare var med Inge och James. Joker fungerar jättebra. Däremellan har vi promenerat långt med hästarna så Joker får se flera av våra ridvägar. Torsdagen fick hästarna "ledigt" när vi firade vår 10-åriga bröllopsdag. Fredagen ägnades
åt beteshagar, så nu är allt klart med nya hagen. Tacksamt att vi fått låna ny mark nu när alla tre tidigare markägare kastat ut oss. 
Färdigmålat
Staketet färdigmålat, nu tar målning av nya utbyggnaden vid.
14 juli 25 grader varmt i Indal
Nu har jag varit upp och ridit på Joker där han står hos Ann och Karin i Indal.
En riktigt trevlig ridtur, han går med god framåtbjudning och med bra
 balans i både i traven och galoppen. Positivt !
Karin har ridit honom på ett trevligt och bra sätt.
Ann tog bilderna. Tack !
 
fredag 9 juli
Positiv rapport från Indal 
Karins arbete med Jokers inridning går strålande, ena dagen skogsridning och bad i sjön, andra dagen hoppar han villigt små hinder på ridklubben i Sundsvall, han bjuder bra och Karin stöttar lugnt och positivt !
Dom är så duktiga båda två !
Filmer tagna av Ann finns på
  
http://http://www.youtube.com/user/krstakompani


3-4 juli
Helgen tillbringades vid Hotell Katrineberg i hjärtat av Sörmland. Strålande varmt väder, gott sällskap och god mat. Vi kan verkligen rekommendera det stället !
http://www.katrineberg.nu
Tack också till Bibi & Rolf
 
midsommar 2010
Midsommarhelgen ägnas mest åt att vi jobbar på torpet,  varvat med ridning av James.
 
torsdag 24 juni 2010
Banhoppningsträning för kursdeltagarna.
I strålande sol med glada hästar och duktiga ryttare.
På bilden :
 
Norunn från Boda på sin egen Pikant, en riktig höjdhoppare !
23 juni
I helgen hälsade vi på Joker i Indal, och kollade på hästtävlingar i Sundsvall. Karin tog en fin 5:e placering med Nessie. Här hemma är det fullt upp nu i veckan, med tredagars ridkurs som avslutas i morgon med hopptävling. 
På bilden Karin som riden Joker.

foto : Ann Wallin
http://krstakompani.se/sida3.html
söndag 13 juni
Nu har Joker fått åka iväg hem till uppfödaren Ann i Indal, där han ska få gå i en stor härlig hage med Nessie, och Karin ska rida honom.
Vi är tacksamma att det löste sig så här. James är lite orolig nu när han blev ensam, men vi hade inget val. Hoppas få hem Joker om någon månad och att vi har hittat ett bete till våra hästar tills dess. Men visst är man lite bitter över hur markägarna här gjort emot oss.
Ann har tagit den fina bilden av Joker !
5 - 6 juni

Rid och Körklubben Shetland höll officiella tävlingar här hos oss. Drygt 30 starter genomfördes i strålande väder. Både hoppning, agility och precision. Det var mycket lyckade tävlingar, första gången de hölls så här långt norrut i landet. Nu ser vi fram emot en uppföljning nästa sommar !
Söndagen tillbringade vi i torpet och röjde gräs. 

tisdag 1 juni
Efter lång tid av träning med terrängvana, tömkörning, longering och sadel var det dax att sitta upp igen på Joker. Han var lite spänd men vi tog det lugnt, och han slappnade av bra nästan direkt, och jag kunde själv rida, styra och stanna. Inge höll i ledtygel. Joker kändes underbar.
Vi prövade att trava men då hände något efter bara något varv på volten, han blev plötsligt rädd ? och kastade uppåt bakåt och till slut for jag av, fastnade tyvärr med ett ben i tygeln !   hur gick det till ? och hängde med ett tag innan jag damp ner. Skadade benet och stukade foten, det knäckte till i nacken och jag har nån spricka i revbenen, så nu skrattar eller hostar man inte så gärna...... Tur ändå att jag hade hjälm och ny säkerhetsväst !  Nu har Inge satt ridförbud för mig, han blev så orolig.
mycket nu.... 25-26-27-28 maj
25:e styrelsemöte i kennelklubben, sen två dagar kurs på Jägareförbundets kursgård Öster-Malma i sörmland ( missade tyvärr onsdagskvällens ridkurs hemma). Fredag blir det jaktmässa Game Fair på Tullgarns slott, sen via Stockholm hem igen sent fredag kväll. Puh ! men trevligt också !   
lördag 22 maj
I torsdags var hovslagaren hit och verkade hästarna och i dag Pingstafton var goda vännerna Karin och Jackie Widlund hälsade på, och vi fick hästarnas mankhöjder fastställda.
Joker hamnade på 155,5 cm och James på 148,6 cm.
Tack Jackie för att du mätte in hästarna åt oss !
Som vanligt underbart väder, det är det alltid när Karin och Jackie kommer.
I natt ska Inge ut och jobba igen, mera räls som ska bytas.
15-16 maj En riktigt bra helg !
Löshoppning med Joker gick superbra ! En liten kombination, han bjöd fint, hoppade och sen vände han själv och tog ena hindret från andra hållet alldeles på eget initiativ.
Lördagkvällen ägnade vi åt att se på dressyr på hög nivå hemma hos Åsa i Gränsfors, det var kurs med Mattias. På bilden en av eleverna på Åsas ridbana med den underbara utsikten över sjön.
Söndag morgon en lång mysig promenad med hästarna i svår terräng, kuperat och stökigt, Joker trygg och gick i eget traktorspår bland ris och sten, klok och nyfiken. Han är verkligen en superbra och trevlig häst.
Årest första fästing plockades på Ezter, äldsta kattan, idag.
Inge sladdade banan med nya harvmattan och resultat blev över förväntan, riktigt bra resultat.Det ser så tjusigt ut, och blir jättebra att rida på.
 Vi köpte in den första boxfronten till nya uteboxarna idag, hästarna ska få nya vindskydd/uteboxar inför sommaren i hemmahagen. 
Hann även med lite vedkapning i helgen, och hönsen fick nytt strö.
11 maj 2010

Jokers utbildning går iallafall framåt, i morse longerades han med sadel igen och det gick jättebra, lugnt och fint. Jobbade med chambon och han tuggade bra på bettet.
All träning blir ju lättare när vi äntligen kan gå med dom i skogen också, nu är snön borta där.
Byggfirman som ska bygga ut matrummet har också hört av sig så nu har vi fått ett datum för byggstart, det känns bra.
Inge har, som vanligt, varit ytterst noggrann med förarbetet till nybygget. Marken avstämd med laser och paddad.

5 maj NATTSVART
På ett litet kick har vi förlorat hästarnas sommarbete. Vi skulle tappa marken om vi byggde ridhus, så därför bygger vi inte, men i helgen kom ett mail där baron brutit  avtalet och löfte om bete, så i går tvingades vi ta bort alla stängsel på godsägarens mark. Vi som kostade på och lejde in en betesputs av betesmarkerna förra året för att få ett bra bete i år. Bortkastade pengar !
Tråkigt när vi respekterat grannarnas invändningar och drog tillbaka bygglovsansökan redan 3 december i fjol.
Även hästarnas utebox med skydd för insekter rykte.
Så nu måste vi bygga upp en egen lada/utebox åt dom här ovanför ridbanan inför sommaren.
Själv har jag så ont i rygg och i höfterna så jag sover urdåligt, hela kroppen skriker i smärta när jag går, tabletterna vill jag inte ta varje dag. Känns tungt att veta att jag ännu är 5 år  "för ung"  för att få operation. Pensionärer får byta höftled, men unga som vill vara aktiva får gå och ha så ont. Och ryggen går ju inte alls att reparera.

Byggfirman vi bokade i november skulle ha börjat nu 3 maj, men påstår att dom glömt bort oss i planeringen, så inget händer med bygget.
Grannarna hatar mig, ältar gamla misstag och idag var det dax igen, då var en hit och skällde ut mig igen för samma gamla sak som i höstas. Varje gång nn varit till Vedmora så blossar osämjan upp . Undrar hur det kommer sig ?
 
 Inge och jag får stötta varandra. Han tar förstås också väldigt  illa vid sig.
   
Tisdag 27 april
Nu äntligen känns att våren börjar komma. Snön är snart borta, och ridbanan är i jättefint skick. Nyss avslutad hoppträning  med flera ekipage, och dom nya hinderstöden invigdes. Inge har gjort ett jättebra jobb som snickrat ihop 10 nya hinderstöd, och själv har jag målat upp nya bommar.
HT var här och gjorde reportage om anläggningen, kul att dom bryr sig om oss.
Bredvid vårt hus är nu en stor grop grävd, där ska vi bygga ett nytt matrum.

Lördag 10 april
Vintern har gett oss sammanlagt 353 cm snö, och krävt 3 större skottningar av ridbanan.
Nu är ridbanan i riktigt bra skick, underlaget är lagom hårt och vi har tränat en hel del hantering, longering och kontakt. Joker är jätte-trevlig att jobba med. Nu vänter vi på att snön ska smälta undan så vi kan komma ut i skogen igen, än så länge går vi bara utefter vägen.
 
Glad Påsk ! ! !
Vi vill önska alla våra vänner
och bekanta
en Glad påsk !
      🙂
lördag 6 mars
Äntligen börjar vårsolen skina, och vi har lejt in Sättlins Gräv som var här med sin jättetraktor och plogade upp ett långt spår genom hela hästhagen, så nu kan hästarna äntligen sträcka ut i full galopp. Dom blev överlyckliga och har redan sprungit massor fram och tillbaka. Det är helt nödvändigt att Joker får spralla av sig i hagen om jag ska kunna lyckas rida in honom, han var varit så spänd vid longering på ridbanan sista tiden. Nu hoppas jag kunna komma vidare med inridningsarbetet.  Det var helt ofantliga snömängder som Gert röjde väg igenom.
torsdag 25 februari 2010
Det har mätts upp 323 cm nerfallen snö sedan vintern började 13 december. Trots att det sjunkit ihop är snödjupet nu c:a 90 cm  
För tredje gången i vinter har Inge ägnat flera timmar åt att skotta ridbanan. Det blir ridkurs här idag igen.

Tänk om vi hade haft vårat ridhus !
10-14 februari
Först 4 dagar på jobbkonferens i Sunne och 88 körda mil medan Inge lagade staket här hemma där flera älgar gått igenom hästhagen och haft sönder tråden. Sen firade vi Alla Hjärtans Dag med att skotta snö från taken på vårt fina ställe Mobacka i Skönvik  utanför Högbo.
weekend semester 5-7 februari
En välförtjänt lill-semester, ett och ett halvt dygn i Stockholm, med besök på Hovstallet där Jimmy E. visade oss hästar, vagnar, seldon och så ridhuset förståss.
Dom har byggt in ett nytt smart vattensystem för rätt fukt i underlaget.
Riktigt bra lösning på damm-problemet. 
Sen var vi på Circus på kungl. djurgården på show med Björn Skifs. Han var grymt bra !
30 januari
Nu är ridbanan skottad igen !
Efter 2 hela dagars snöskottning behövde traktorn påfyllning av diesel. Det känns faktiskt jättekul att kunna åka ner och tanka på Borkamacken när vi själva är lite delägare i den.

Men det kunde faktiskt få sluta snöa nu....   15 grader kallt, blåst och snö är inte kul. 
Nu är snödjupet cirka en meter här i Enånger
 
Ännu mera snö....

Inte nog med att det ramlat ner ytterligare 30 cm som ska tas om hand, grannarna snett emot tar hjälp av en med traktor för att skotta deras snö.
En del av den snön har körts över vägen och lagts på vår tomt så att den effektivt skymmer sikten vid vår utfart. Inte så snällt kanske.

28 januari 2010
Bra med halstäcken så att hästarna är torra när hovslagaren ska komma.
Vi fick beröm för hanteringen av Joker, han har blivit så lydig att hantera och står så bra.
   En klok häst.
10 01 10
Fullt ös i skoterspåret med Herta i täten, äntligen var det inte så kallt ute.
Norunn var hit och red,  se henne på bild under rubrik  "ridbanan"
2010-01-05 Nyskottad ridbana
Nu är det nyskottat på ridbanan för er som vill rida !
Välkomna. Tänk på att parkera inne på vår gård, så ni inte ställer er på grannens mark.
2 januari 2010
Nu har det nog snöat sammanlagt mer än en meter. Inge har snöberedskap på järnvägen hela långhelgen nu så han tjänstgör 10-14 timmar där varje dag.  Sen hjälps vi åt att skotta snön här hemma.
Fy ! och det är 4 månader kvar till våren. 
Söndag 20 december
Lagom till vårt traditionella julbord här hemma så kom snön
I massor. Och sen ännu mer. och sen ännu mer.  Nu har vi fått nog av snö, vill inte ha mer !

Julbordet här blev som vanligt en mycket trevlig tillställning, i år med 12 personer,  så alla fick plats.  

 
måndag 14 december
Sista Border Collie'n borta.
Petitess, som i flera år levt med familjen Borin, har efter en (trolig)  hjärnblödning fått sluta sina dagar och somna in idag. Tess har fått ha ett underbart liv hos Borins, till glädje för både henne och den familjen och vi är så tacksamma för det.
 (Tess längst bak på bilden )
Tisdag den 8 december
Idag var Anette från Bölan hit och tränade med en av sina hästar. Banan är lite frusen en bit ner och förutom det lite lösa ytlagret är den rätt hård.  För hård för att ramla av på  ! !
Idag var det premiär för mig med uppsittning på Joker. Efter lite longering med sadel var det dax. Han tyckte det var lite läskigt, Inge som höll i var inte beredd, och vips så hade Joker kastat av mig innan jag ens hunnit sätta mig ner i sadeln. Jag slog mig en del hel på höger sida, armbåge, ryggslut, lår och underben. Det är smällar man får ta. Hade förståss hjälm och säkerhetsväst på mig. Nästa försök gick bättre, Inge var beredd, Joker lyssnade på oss och stog stilla och kände efter  Sen insåg han att det inte var så farligt och vi kunde börja ta några steg framåt. Inge ledde och efter tio meter kunde jag själv styra, Joker förstod bra vad jag menade med tygeltagen. Det känns så skönt att ha gjort den här första uppsittningen nu före vintern. Jag satt på honom i drygt ett varv på ridbanan, och svängde både höger och vänster in på volterna. Han har ett trevligt steg i skritt.
söndag 6/12
Äntligen har frosten släppt ur ridbanan, så nu går den att rida på igen.Det är drygt två veckor sen det gick att jobba på den. Vi tömkörde James, gick perfekt, och Joker longerades med sadel på, full i bus i början men lugnade ner sig. Lotta Persson var hit en sväng och fick tillfälle att rida igenom sin häst lite i trav och galopp, då hennes egen ridbana inte fungerar nu. Hon hade också med sig en liten elev som red en jättefin kallblodsmärr.  
fredag 4:e december
Nu har vi tvingats ta beslutet att inte bygga något ridhus. 
Vi försöker att så småningom leta oss bort från Vedmora om vi bara hittar lämpligt ställe att flytta till. Här finns ingen framtid.
27-29/11
Hästhelg i Globen. Vi tog semester och njöt av hästar och skickligt hästfolk i Globen. Det var mycket inspirerande. 
Tyvärr går det inte längre att jobba våra egna hästar här hemma, ridbanan är frusen - stenhård,  så det blir en paus tills snön gör det lite mjukare igen. 
torsdag 19 november
Tur att vi har belyst ridbana så att man kan hålla på trots höstmörkret.
 Nu har Joker "vilat" 10 dagar delvis pga så dåligt väder och att banan varit lite frusen och hård.  Han har hunnit  smälta alla intryck i utbildningen, och den här veckan körde  vi igång igen. Tömkörningen fungerar riktigt bra nu, han är rätt så styrbar och jobbar skapligt i form på volt i trav. Det syns att det går framåt, det är jättekul att jobba med unghäst igen.
Måndagen den 16 november
Nu har vi lämnat in alla ritningar och ansökan om bygglov. Håll tummarna !
ridträningen 15 november Inställd
torsdag den 5 november 2009

Idag har det snöat, och det gör att längtan efter ett eget ridhus blir ännu starkare.
Vi har fått ett positivt förhandsbesked av chefen på byggnadsnämnden 
inför vår ansökan om bygglov.  Nu fortsätter vi jobbet med att  ta in och studera offerter och sammanställa ritningar. Vi ska även bygga ut huset lite.

onsdag 21 oktober
Jokers utbildning går framåt, han longeras och promeneras med. Han är trevlig och samarbetsvillig. En coool häst som jag verkligen gillar.
Har nyss fått ha bett i munnen, gillade inte det så bra, men vi får träna. 
Hade sadel på sig i morse vid longeringen, inga problem alls.

Han har en rejäl knöl nu på insidan av vänster fram efter skadan,
ett s.k.  överben,men han besväras inte av det
.
torsdag 24 september
Efter en vecka med sårvård, skötsel och bandage är jag inte helt nöjd med läkningen, och för säkerhets skull har jag haft ut Björn, vår veterinär för att kolla såret så att det inte är en främmande  kropp. Men vi fick klartecken, ingen infektion och normal läkning. Den största svullnaden har gått bort, och kvar kommer det att bli ett överben.  
Power Boy , pappa till Joker
Den här fina bilden av Power Boy fick jag av Mia på Flyinge.
Mia har skött om och tävlat Power Boy.
Tack Mia för att du visade honom för oss !
 
torsdag 17 september
Igår kom min nya häst Easy Rider, han kommer att kallas Joker.
Allting var helt okey på veterinärbesiktningen.  Efter en natt inne har han nu träffat James och det har gått bra.
 

Men... efter några timmar i hagen har han skadat insidan vänster fram, troligen sprungit upp i alle'n och slagit i nån stubbe. Fult sår som vi nu tvingas sköta om. Han som är så rädd om benen, han vill helst inte att man tar i benen alls, och nu ska det bandageras. Vilken rivstart  i hanteringen !
Istället för att träna unghästen att lyfta ben får vi nu träna att inte lyfta.
 
10 september
gamla Lillsing somnade in lugnt och stilla idag
och får nu åteförenas med sin son på dom riktigt gröna klöverängarna
Söndag 6 september
Hästköp på gång !
Nu har vi besökt "Jokers" uppfödare, en kunnig familj i Indal, som gett honom en bra uppväxt och god hantering. Hästen är ett arabiskt halvblod, 157 cm,  efter Flyingehingsten Power Boy ,  och ett jättefint ponnysto som mor  ( arab x - welsh - fullblod ).  Joker kommer att ersätta Lillsing här på gården Nu väntar bara veterinärbesiktning för att se så att han är helt ok, vi har redan lagt handpenning så snart är han förhoppningsvis vår häst !
 
söndag 30 augusti 2009
mamma Lexie har klarat sitt första 1:a pris i viltspår,
på ett ordinarie prov i Årsunda
 
Semester 18-27 augusti
En skön semester på Gotland, med ridtur vid Hoburgens vackra natur, för att sen besöka glasbruk i Småland,  sen vidare till Skåne och  Flyinge där vi fick se Power Boy, som är pappa till den häst jag har hittat och vill köpa. 
lördag 1 augusti 2009
En skön helg i Åsarna- Svenstavik. Fint väder och lyckad utställning. Herta fick väldigt bra utdelning, med CK, Cert, Cacib och BIR. Vidare i gruppfinalen blev vi kvar efter första gallringen där vi slog ut c:a 20 andra Bir-hundar,  men sen höll det tyvärr inte riktigt ända fram.
Vi är iallafall jättenöjda !
Tisdag 28 juli 2009
Jojkas Herta blev idag Svensk Viltspårchampion.

Hon har tidigare gått en spårtävling i Alfta,
SRRS norra:s DM med första pris, och idag gick vi ett öppenklass rörligt prov i Björke, också det med första pris.  Jättekul !  Hon är en sån duktig hund.

Kennel Jojkas första champion !
Torsdag 9 juli 2009
Herta gick sitt första öppenklass viltspår och klarade galant hem ett förstapris !    21 minuter ,  37  poäng.
Det har kommit massor av gratulationer,
bl. a har farbror Lapsketunets Caro från Norge skickat en hälsning från sommarbadet och  skrivit i gästboken.
fredag 26 juni
I dag har Herta klarat sitt anlagsprov i viltspår.
Det var 27 grader varmt ute
Efter bara 3 gånger på kurs för Eva Bryntse blev vi idag godkända i första etappen av Hertas viltspårsutbildning.
Toppenkul och stort tack till Eva Bryntse !
22 - 24 juni 2009
Tre dagars semester i Norge, med Geiranger, Hurtigrutten, Raumabanan, Ålesund, Dovrefjäll mm. Underbart vackert allting, och toppen väder. Kompisen Eva Hertil var med oss.
tisdag 16 juni
Igår hittade vi en övergiven liten hankatt, helt utmärglad och hjälplös, han låg mitt på vägen och det vara bara tur att han inte blivit ihjälkörd. Jag tog den till stallet och gav lite vätska och idag har jag ordnat med kattsamariten så dom tar hand om honom. Innan det var jag in till djurkliniken med honom för att han skulle få dropp mm. Hoppas han klarar sig. 
söndag 7 juni
Chanelle är nu såld och flyttade idag till sin nya ägare Camilla som bor utanför Arnäsvall
6 - 7 juni 2009
Helgkurs med Ronny Åman.
Enångers hästsällskap fick låna ridbanan här hos oss. Under två dagar fick ett femtontal ekipage träna för den berömda mannen som hanterar hästar.
Här i färd med att prova ut sadel på en appaloosa.
........  Skärnäs camping, underbart fint ute vid havet.
Både vi och hundarna  njöt i vackert väder och fin natur.
22-24 maj 2009
Premiär för semester i nya husvagnen !
Vi låg först i Österbybruk där Herta ställdes ut, ( fick bottenresultat, en 3:a,  av en sur finsk domare ) och sen flyttade vi vidare till kusten.
10 maj 2009
Herta har idag gjort sitt MH.
För henne var den en liten utflykt med mycket hundlukter, i övrigt rätt ointressant. Hon lekte inte gärna med testledaren, han var tråkig, det var roligare att lukta där alla andra hade gått. Herta kollade snabbt av Dumpe overall utan att bry sig,  skramlet var helt ofarligt och sorterades snabbt bort. Spökena var faktiskt lite läskiga, men när matte gick fram och pratade ,  ja då kom Herta rask fram och hejade glatt på spöket. 
Men sen när skotten gick, då blev Herta riktigt förbannad, sökte upp skytten i dess gömsle och skällde ut honom efter noter. Herta ville skydda sin nyvunna flock ( den lilla skara folk som gick med oss i hela testet ). Jag fick lov att koppla upp henne så att hon inte skulle fortsätta attackera den stackars skytten. 
(Herta var absolut inte ute efter att bita skytten, bara säga vad hon tyckte )
 Tyvärr skrev beskrivaren en 4:a på det, och det kan ju anses dåligt.
Överhuvud taget var MH  i Gävle BK mycket dåligt arrangörsmässigt, med dålig, okunnig beskrivare. 
Annat var det när Lexie gick i Frövi,  där fanns mycket kunnigt folk med stor hundkunskap.
Men jag vet ju själv vilken hund jag har, och jag är mycket nöjd med hur Herta löste problemen under dagen.  Hon är en toppenhund !  
3 april 2009
10 nya unghöns kom strax före påsk
14 mars 2009 - ingen vår i sikte ...
Så här stora snö-högar har vi fortfarande kvar  på gården.
Hundarna tycker det är jättekul att klättra i dom.
 
Onsdag 11 februari
Nu har det ramlat ner mer än 20 cm till med snö sen sist, vi har nu ett snötäcke på dryga halvmetern,   så nu börjar det kännas att vi fått nog.  Kallt är det också, mellan 15 och 20 grader varje dag. Men idag var det skönt ute när  solen värmde.  Hundarna älskar att kuta i full fart i skoterspåren.
Måndagen den 26 januari 2009
Nu har det snöat och snöat och snöat. Vi har fått c:a 40 centimeter så nu börjar det bli tufft för att inte säga omöjligt att gå i skogen. Tur att det finns skoterspår att följa när man ska motionera hundarna . 
Lördagen den 17 januari
Hälsinglands Kennelklubb hade bjudit in Barbro Börjesson som föreläsare till en heldag i Söderhamns Folkets Hus., och det drog fullt hus. Barbro är en otroligt duktig hund-människa och det var jätteintressant att lyssna till henne. Här ses vi, Barbro i mitten och jag till höger, tillsammans med Hasse Andersson, ordförande i HäKK
Nyårsafton 2008
Det kom en nyårshälsning från Maria i Värmland.
Islänningen Solfaxi från Stormuren är min uppfödning,
från den tiden när jag bodde på Stormuren. Faxi är född 1991 
Julen 2008
Det kom en julhälsning från Dorotea,
Jojkas Holly så tjusigt parkerad på julmattan.
Julafton 2008
En julhälsning från Hector, David ochVilhelmina
21 december
Vi fick en julhälsning från Tallåsen,
Jojkas Heyra slappar i soffan med Hannah
Söndag 14 december
Vi medverkade på Enångers båtsällskaps julmarknad på Borka Brygga, 
vi sålde ägg, fågelholkar, fårskinn och sockerkaka.
Lördag 6 december
Många goda nyheter  !
Hertas utställning i Högbo har nu i efterhand gett henne ett CACIB,
då vinnande tiken inte var berättigad till att få det.
Idag på Stora Stockholm fick Herta 1:apris  och HP,  
detta  trots att en del av pälsen inte var med ......
 
Lexie är väldigt glad över att Herta
kommit hem igen från Stora Stockholm


Röntgen-resultatet för Jojkas Holly Hoppetoss
är klart nu,  A-Höfter och utan anmärkning på armbågarna  .  Grattis  !

Söndagen den 23 november
Glada nyheter från Flen !
Katarina har tävlat lydnad med  Jojkas Huippu, första gången blev det ett tredjepris, och idag blev det ett andrapris, och det var bara 4 poäng som saknades till ett förstapris.  Ni är kanonduktiga !
Jättestort Grattis ! !
 
22-23 november
Vi ägnar helgerna åt att dikesröja och fälla små träd för hemtagning till ved. Vår suveräne lilla traktor "Bebben" har fått en ny vagn så nu kan vi själva köra hem lite ved.
Torsdag 20 november
Lillsing får på sig vinterskorna av vår hovslagare Börje Wadsten
Måndagen den 10 november
Nykammad liten Herta.  Efter löp kommer fällning - men varför just nu ? Med bara 26 dagar kvar, så ska jag ställas ut på Stora Stockholm. 
Hur ska det här gå ??      Sorry matte -  I can't help it
Tisdag 4 november
Idag fick vi mail från valpen Jojkas Heyra,  som nu blivit röntgad . Hon har A-höfter och utan anmärkning på armbågarna.  Stort grattis till familjen Ljung !
Söndag 2 november
Ny hästkurs här idag med Åsa som instruktör. 5 ekipage kom hit och red. Ridbanan fungerade jättebra trots att det kommit 1 dm snö. 
Lördag 1 november Allhelgonahelgen
Nu har vintern kommit, och hundarna älskar att busa i snön !
Söndag 19 oktober
Idag har det varit hästkurs här hela dagen. 10 ekipage har tränat för instruktör, både dressyr och hoppning. Mitt på dan lucnh i vår fina klubbstuga. Jag tror alla var både trötta och mycket nöjda när dagen var slut. Vi hoppas ha återkommande träningar här varannan söndag i fortsättningen.
På bilden ser vi Nicole Mikaelsdotter på sin nya ponny som hon redan vunnit mycket med.
 
Lördag 18 oktober

Lapphundsklubben, distrikt Nedre Norra hade träff utanför Delsbo. Vi var ett glatt gäng med pigga hundar som gick en del av sjuvallsleden, fikade och hade det trevligt i det fina höstvädret.
Herta hade bus-kul med dom andra hundarna, bla.a hade gänget vittring på älg. Igen ! 
!

Fredag 17 oktober
Idag på vår en-timmes lunchpromenad fick hundarna upp älg och stack med fullt skall. Herta drev i 25 minuter, och inte förräns Lexie gett upp och kommit tillbaka till mig så kunde jag med Lexies hjälp (på kommandot " skall"  ) få  Herta tillbaka. Det var minst sagt lite oroligt ! 
11- 14 oktober
Var på konferensresa till Island med Länsförsäkringar. En dag fick vi rida islandshäst och sen bada i den Blå Lagunen. Jättehäftigt !
Min häst heter Raud-Skjoni är rödskäcken längst till vänster.
Onsdag 8 oktober
Nu har vi fått Hertas röntgenresultat från SKK. Det var jättebra. A på höfterna och ua på armbågarna. Kunde inte bli bättre ! ! !
Onsdag 8 oktober
I morse tog duvhöken en höna för oss. Det var vår äldsta lilla gråa hedemorahöna som var ute i den yttre rastgården och där föll hon offer för duvhöken.  När jag kom ut var det försent. Herta rusade mot rovfågeln, jagade bort den och förföljde höken långt bort mot skogen.Men hon kom förståss inte i kapp den. Tråkigt, vi hade varit förskonade från rovfågel länge nu. 
Tisdag 30 september
Nu har vi fått hem årets lass med halmbalar,
 så nu är det bara att köra upp allt på skullen.
Måndagen 29 september
Kvällsbesök på Gefle Hund och Katt praktik i Gävle med Herta för höftledsröntgen och armbågsledsröntgen. Här fortfarande helt trött och utslagen. Röntgade gjorde vår veterinär Erik Ahlgren. Allt såg bra ut men vi måste ju invänta det officiella resultaten från SKK. 
20 - 24 september
Vi hade en underbar semesterresa via Kiruna-Abisko - Lapp-porten och sen från Harstad med Hurtigrutten och sen buss över Lofoten. Sanslöst vackert. Bilder kommer senare under rubrik Abisko-Lofoten
Söndag den 7 september 2008

I helgen ställde vi ut på Högbo internationella , och för första gången så har Herta besegrat mamma Lexie !  Herta vann unghundsklassen och blev sen näst bästa tik med CK och
reserv Cacib,
och Lexie blev 4:e bästa tik också hon med CK.
Herta hade 4 rosetter med sig hem ! Jättekul

Tisdag 2 september
Nu har vi fått erbjudandet att få ett eget domän-namn,
 så inom kort heter vår hemsida kort och gott ; 
 www.jojkas.se
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS